Gammelpolitikernas okunnighet river demokratin

januari 20, 2009 at 13:50 (Politik)

Läste tidigare på opassandes och rick falkvinges bloggar om hur riksdagen är fullständigt inkompetenta vad gäller nya teknologier. Att de vill stifta teknikneutrala lagar är fullständigt absurt, precis som Rick sa om jämförelsen mellan skateboardåkare och lastbilar.

Man kan alltså inte, såvida man inte är fullständigt galen och okunnig stifta lagar som är teknikneutrala. Det är fullständigt omöjligt att få dem att fungera i dagens samhälle. Dessutom antyder tydligen en viss herr Jan Rosén, professor i civilrätt, att alla som gömmer sig, vill vara anonyma, oavsett anledning, är skyldiga. Så en uppgiftslämnare till en journalist som vill vara anonym gör sig alltså skyldig, men till vad? Att Jan Rosén är professor i civilrätt torde innebära att han förstår bättre, men så verkar fallet inte vara.

Det finns möjligen ingen duktig lärare/professor inom datakommunikation som kan boka tid med riksdag och regering, för att lära dem grundläggande kunskap om just det ämnet? Då kanske man skulle kunna lägga större tillit till den styrande makten i det här landet.

Annonser

2 kommentarer

 1. Dennis Nilsson said,

  Etablissemanget och kultureliten har redan förlorat, om man ser detta i det långa loppet, 100-600 år framåt.

  Att försöka förhindra en strukturomvandling gör bara att denna bara tar längre tid, och det är inte en god samhällsspolitik.

  På sätt och vis är det som händer idag, också en upprepning av det som skedde när boktryckarkonsten introducerades, kring slutet av 1400-talet.

  Stora delar av dåtidens etablissemang och kulturelit, då som nu, förfasade sig över det hemska med att sprida kunskap och upplysning utan deras tillåtelse och kontroll.

  Vi vet ju idag att boktryckarkonsten lade grunden till våra demokratier och det upplysta kunskapssamhället. Nu kommer fortsättningen på detta. Internet är mänsklighetens största uppfinning sedan boktryckarkonsten.

  Internets kunskapsdelande förmåga kommer att förändra världen till det bättre, och är det verktyg mänskligheten behöver för att bemöta framtida utmaningar, såsom de pågående och kommande klimatförändringarna.

  Så det är bara att kämpa vidare, informera och utbilda sig själv och alla andra man kommer åt, och ha tålamod.

  Stora samhällsomdaningar sker inte över en natt.

  ———-

  För den som är road av historia så rekommenderar jag läsning av bl.a boken ”Gutenbergs revolution”
  http://www.ordfront.se/Bocker/HistoriaoKultur/Gutenberg.aspx

 2. Andreas said,

  @Dennis
  Underbar kommentar! Håller med till 100%.
  Visst kommer det att ta tid, men den tiden komemr att bli oändlig ifall de motverkar den totalt. Som fallet verkar bli. Därför måste vi även skydda den nya teknologin, slåss för den och utbilda precis som du skrev, så att nya lagstiftare inte gör samma misstag som gamla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: