”Pirater är kunder som inte fått vad de vill” – Jason Holtman hos Valve

januari 20, 2009 at 16:31 (Annat)

Äntligen har upphovsrättsägare börjat inse något som andra sett som fakta ett bra tag nu.

GamesDaily har en oerhört intressant artikel där Jason Holtman talar om sin syn på pirater och hur de fungerar. Han säger bland annat att pirater är otillfredsstälda kunder som inte fått vad de velat, när de velat ha det och hur de vill ha det. Visst, han syftar i stort bara på Ryssland, men det stämmer här i ”mellanvärlden” också, d.v.s. Europa. För det andra så syftar han dessutom endast på spelindustrin, men detsamma gäller musik, film och program också. Varför? Som andra intellektuella människor sagt tidigare så vill inte kunderna längre köpa plastskivor för närmare 200 kronor då de handlar musik, inte ha filmer med halvkass kvalité med reklam och all möjlig jävulskap som kan hittas på en filmplastskiva. Eller program som har sjuka överpriser, visst, som student är de mest program billiga, men som student har man ändå inte råd att köpa dessa. Och då man inte är student kostar programmen så mycket att man inte har råd att köpa dem ändå.

Vad som behövs är nya sätt att handla media på, nya medier, ny teknologi och allt detta till ett billigare pris. Jag säger så här åt upphovsrättighetsägarna, använd internet på ett konstruktivt sätt, det är inte omöjligt att konvertera pirater till betalande kunder.

Fast å andra sidan, så måste dessa upphovsmän göra sig förtjänta av betalning, det finns INGEN rättighet att få betalt för skit. Även om vissa verkar tro att så är fallet.

Som Holtman säger, pirater är tusentals av oupptäckta kunder.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: