Svenska folkets ovilja att se längre än näsan

januari 20, 2009 at 13:29 (Annat)

Sådär, nystartad blogg, men någonstans måste man väl börja.

För någon dag sedan kom det fram att endast en tredjedel av svenska folket vet att det är EU-val i år. Lite intressant då detta val tekniskt sett faktiskt är viktigare för Sverige än vad riksdagsvalet i sig är. Varför är det viktigare? Jo, framtiden för Sverige och andra medlemsstater i EU bestäms i EU parlamentet. INTE i den svenska riksdagen. Visst, riksdagen i sig ser till att EU-lagarna skrivs in i den svenska lagen. Men de bestämmer inte själva hur lagarna skall formuleras eller följas, detta sker i stor utrsträckning i EU parlamentet. Och det gör att det viktigaste valet under 2009 och 2010 är EU-valet, det som sker i år. Så snälla, läs, tyck, lär, och RÖSTA.

Att HKH Prinsen fick ett arv på några miljoner är dagens förstaside nyhet på Aftonbladet. Denna artikel framställs som negativ och de följande kommentarerna är minst sagt väldigt negativa.

Hur kommer det sig att Sverige, och dess befolkning som följer den förjävliga jantelagen till punkt och pricka, inte kan acceptera att vissa människor i samhället lyckas bättre än andra? Gubben som testamenterade pengar och egendom till HKH måste ha ansett att prinsen var en bättre person än systersonen som blev utan arv.

Att prinsen redan har pengar, visst, arvet hade kunnat skänkas till välgörenhet. Men jag ser ingen, INGEN SOM HELST, anledning till att prinsen skall tacka nej till arvet. Detta då det speciellt var gubbens sista önskan att skänka pengar och egendom till en person som han ansåg kunna bli en bra person i framtiden. Han ville alltså främja någon som hade liknande värderingar som honom själv, nu kanske vissa av dessa värderingar som gubben hade kan ifrågasättas men i stortsett så förstår jag hans tankar om arvet fullständigt. Vilka kan helt ärligt säga att de själva skulle tacka nej till ett sådant arv själv? Precis.

Annonser

4 kommentarer

 1. bela said,

  haha, ja. jag hade inte tackat nej. det hade inte du heller gjort, eller min 87åriga mormor. that´s life. folk är jävla hycklare.

 2. Andreas said,

  Det var något sådant jag hade i tanken, menade aldrig att någon gjorde fel, utan snarare att artikeln på aftonbladet och svenska folket i allmänhet är hycklare.
  Jag hade aldrig tackat nej, oavsett om jag var mångmiljardär eller hade lån på miljonbelopp.

 3. Dennis Nilsson said,

  @Andreas
  ”Jag hade aldrig tackat nej, oavsett om jag var mångmiljardär eller hade lån på miljonbelopp.”

  Då är alltså du också hycklare, eller?

 4. Andreas said,

  @Dennis.
  Nej det jag menar är att de som säger att HKH gjorde fel som tackade ja till arvet är hycklare, då de själva aldrig hade tackat nej. Visst det finns ett fåtal undantag som gjort det överkristligt fina och skänkt bort arvet till mer behövande. Men som det ser ut på exempelvis aftonbladet så är fallet så att ”alla” indirekt hade agerat så. Vilket är en fullständig lögn. Om min formulering i bloggposten var lite sne så ska det förtydligas.
  De som säger att han gjorde fel är hycklare. Åtminstone de flesta.
  De som säger att han gjorde rätt ljuger åtminstone inte, och beter sig inte barnsligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: